رفته رفته پیش به سمتی میرویم که خیلی از کسب و کارها منسوخ شده و جای خود را به کسب و کارهای جدیدتری داده اند . شاید اگر 20 سال پیش از شخصی پرس و جو میکردیم که دیجیتال مارکتینگ چیست؟ کمتر کسی میتوانست تصور کند چه برسه به پیش بینی و برنامه ریزی که دیجیتال مارکتینگ چیست و قرار است چه خدمتی ارائه کند.
امروزه در بستر کسب و کار و بازار کار کلمه دیجیتال مارکتینگ یا بازاریابی دیجیتال خیلی شنیده میشود، افراد زیادی هستن که متخصص در این عرصه یا گاها علاقه مند هستن به جرعت میتوان گفت این اصطلاح جز یکی از موثر ترین و تاثیر گذار ترین واژه ها در دنیای مجازی است. دیجیتال مارکتینگ یا بازاریابی دیجیتال ، تمام روش های بازاریابی است که در دنیای مجازی برای فروش یا ارائه خدمات برای مخاطب ارائه میشود. خدماتی که دیر یا زود کل زندگی روزمره انسان را در برمیگیرد.
با بازاریابی دیجتال آشنا شو
این نوع بازاریابی دیجیتال با استفاده از وب سایت ، شبکه های مجازی ، موتور های جستجو و … غیر انجام می شود. دیجیتال مارکتنیگ ، اصولی شبیه بازاریابی سنتی دارد اما با این تفاوت که روش های جدید تری و دسترسی بهتری برای نزدیک تر شدن به مخاطب ارائه می دهد.
در گذشته تبلیغات شرکت ها بر پایه تبلیغات چاپی و تلویزیونی بود اما امروزه بستر های زیادی وجود دارد که بتوان در آن تبلیغات کرد که این بستر گسترده را مدیون اینترنت هستیم. بازاریابی دیجیتال از هر ابزاری که بتوان با مخاطب تعامل ایجاد کرد استفاده می کند تا تعامل دو طرفه بین ارائه دهنده و مخاطب ایجاد شود. ارائه دهنده ای که میتواند تولیدکننده باشد یا فروشنده و … بستری که برای همه قابل استفاده است .
چرا بازاریابی دیجیتال ؟
اگر به گذشته نگاهی کنیم میبینم که تبلیغاتی که به صورت چاپی بودند را در سطح شهر پخش میکردند و این پخش شدن زمان و هزینه زیادی را صرف میکرد و گاهی در اکثر مواقع بازدهی این سبک از تبلیغات ایده آل نبود. این نوعی ضرری پنهان برای یک کسب و کار بود.
اما امروزه تبلیغات، در بستر فضای مجازی جلوگیری کرده از این نوع ضررها برای کسب و کارهایی که قصد فعالیت دارند و هم در هزینه و زمان صرفه جویی می شود و هم راه های ارتباط بیشتری برای نمایش دادن تبلیغ وجود دارد و هم اینکه دسترسی راحتی به مخاطب هدف داریم. خوب می دانیم دسترسی به افراد در هر جای جهان کار بسیاری دشواری است خصوصا اگر بخواهیم سراغ افراد خاص کسب و کارمان برویم. اما حوزه دیجیتال این دسترسی را بسیار آسان کرده است. با استفاده از کانال های ارتباطی ، ارتباط بهتری با مخاطب می توان برقرار کرد. مخاطبین که نیاز اصلی به کسب و کارمان دارن و میتوانیم از آنها درآمدزایی مستمر رقم بزنیم.
انواع کانال های ارتباطی دیجیتال مارکتینگ
همانطور که در بالا اشاره کردیم بازاریابی سنتی بر پایه تبلیغات چاپی و تلویزیونی بوده است. اما بازاریابی دیجتال چیزی فراتر از این را برای مخاطب رقم میزند هم کار رو برای کسب و کارها برای اشتراگ گذاری اطلاعات خودشون راحت تر کرده هم برای مشتری ها برای استفاده از خدمات اما خو این در نگاه اول خیلی اتفاق بزرگ و ایده آل برای هر کسب و کاری و از نظر ما مشکلات و سختی هایی هم داره. یکی از اون سختی ها در درسترس بودن کانال های ارتباطی زیاده ، که سختی این کار را چند برابر کرده است. اما چرا؟
چون یک کسب وکار گاها به محیطی پر از اطلاعات و دیتا ورود میکند و هر روز این بسترها در حال بروز رسانی است هر پلتفرم ساختار خاص خودش را دارد که رقابت داخل اون محیط سبک های متفاوتی، چالش های سخت و آسان دارد، برای این که بتواند هر کسب و کاری این مشکلات را درک کند نیاز به یک یا چند کانال ارتباطی دارد در ادامه با کانال های ارتباطی بیشتر آشنا در این مقاله آشنا میشویم.
کانال های ارتباطی (بازاریابی دیجیتال)
کانال های گسترده ایی برای ارتباط شما با مخاطبین وجود دارد که تیم دیجیتال مارکتینگ سانیار مدیا سعی کرده با بهترین کانال های ارتباطی شما رو آشنا کنه :
بازاریابی از طریق وب سایت:
وب سایت ها طلائی ترین ابزار، گسترده ترین و قوی ترین بستر برای انجام این فعالیت هستن .این ابزار باید به گونه ای باشد که هویت یک برند را مشخص کند. محصول و خدمات آن برند را به طور شفاف نشان دهد. هدف این بازاریابی رسیدن سایت به رتبه بالا در موتور جستجو گوگل و تعامل راحت برای کاربر است که با استفاده از بهینه سازی موتور های جستجو(SEO)، بازاریابی محتوایی، تعامل با رسانه های اجتماعی و… انجام می شود.
بازاریابی محتوایی:
محتوا اصلی ترین جز یک بازاریابی است و هدف این بازاریابی تاثیر گذاری در مخاطب و جذب مشتری برای کسب وکار است . محتوا معمولا در بستر وب سایت یا شبکه های مجازی منتشر می شود که در هر دو بخش مهم ترین اتفاق برای ارزش گذاری رو رقم میزنند. در این بازاریابی برند سعی می کند با اشتراک گذاری مطالب آموزشی، سرگرم کننده، آگاهی دادن و…. مخاطب را درگیر کند و رفتار مخاطب را طبق نیاز برند تغیر دهد.
بازاریابی ایمیلی:
موثر ترین راه برای ارتباط کسب و کار با و ارتباط سازی با مشتری وفادار است . بازاریابی ایمیلی یا همان ایمیل مارکتینگ قلابی برای دیدن شدن محتوا توسط مخاطب است . اگر سری به اسپم(هرز نامه) ایمیل خود بزنید، پر از ایمیل های تبلیغاتی است و همین دلیل میزان تاثیر گذاری آن را تایید می کند. این راه یک بازاریابی هدفمند است که می توان نرخ رشد بیشتری را در کسب و کار کسب کرد. و شاید تاثیرش در روند رشد چشم گیر نباشد ولی در دراز مدت در افزایش مشتریان وفادار به شما کمک بسیاری میکند .
بازاریابی از طریق شبکه های مجازی:
هدف استفاده از این ابزار اعتماد سازی و شناخت است. با استفاده از این ابزار ها به راحتی می توان مخاطب را آگاه کرد و به طور مستقیم با آن ها در ارتباط بود. مزیت شبکه های اجتماعی اینه که این فرصت رو میتواند به کوچکترین کسب و کارها بدهد که فعالیت کنند چون نسبت به روش های دیگر هم هزینه پایین تری دارد و هم بازدهی سریع تر .
اینستاگرام، یوتیوب، لینکدین، پینترس بهترین ابزار هایی هستند که در کشور عزیزمان ایران می توانید از آنها در این مدل بازاریابی استفاده کنید .
بازاریابی وابسته (افیلیت مارکتینگ):
افیلیت یا همکاری در فروش یکی از جدید ترین روش های بازاریابی است که برند با افراد مختلف و یا برند های مختلف دیگر همکاری می کند تا به فروش بیشتر برسد. مثلا یک شخص با یک تولیدی لباس قرارداد میبندد و اجناس تولیدی اون تولیدی لباس رو در شبکه مجازی شخصی خودش به انتشار میگذارد که به ازای هر فروش کمیسیون یا دستمزد فروش خود را دریافت می کنند.
اهمیت استفاده از دیجیتال مارکتینگ:
دراین سبک میتوانید تمام حرکات کسب و کار و مخاطب را به راحتی برسی و نظارت کنید. تمام نظرات و بازخورد های مشتریان را سریع دریافت میکنید. دریافت نظرات مثبت و بازخورد خوب مشتریان می تواند میل به کار بیشتر و افزایش فروش بیشتر را در بر داشته باشد اما از طرفی دیگر نظرات منفی می تواند تاثیر مخربی بر کسب و کار بگذارد. بهتر است قبل از شروع کار در این حوزه از مزایا و معایب آن اطلاع داشته باشید تا بتوانید درست و اصولی نسبت به اتفاقات برنامه ریزی داشته باشید.
درادامه قصد داریم شمارا با مزایا و معایب دیجیتال مار کتینگ آشنا کنیم.
مزایا:
- دسترسی 24ساعته به تمام خدمات
- بازاریابی و فروش دائم
- پاسخگویی به مشتری در تمام ساعت ها
- صرفه جویی در هزینه و زمان
- کم تر شدن زمان انتظار مشتری
- ایجاد رابطه عمیق تر با مشتری
- نظارت و تحلیل رفتار مخاطبین
- قابیلیت شخصی سازی و انتشار فضایی خلاقانه
- دستیابی به مخاطبان بیشتر
- عدم محدودیت مکانی
معایب
- مشکلات مربوط به سرعت اینترنت، تحریم های فضای مجازی
- عدم اطمینان افراد برای پرداخت
- ارائه روش های راحت تر برای کلاه برداری
- اعتیاد آور
فرصت های شغلی دیجیتال مارکتینگ:
شما به عنوان یک دیجیتال مارکتینگ می توانید در حوزه های زیر فعالیت کنید. اما این نکته را هم باید بدانید که تمام این حوزه ها نیازمند آموزش و تجربه است.
- کارشناس سئو
- بازاریاب و تولیدکننده محتوا
- گرافیست
- تدوینگر
- عکاس و فیلم بردار
- متخصص بهینه سازی و مدیریت وب سایت
- کارشناس گوگل ادورز
- بازاریاب شبکه های اجتماعی
- متخصص طراحی کمپین های تبلیغاتی
- مشاور دیجیتال مارکتینگ
- کارشناس ایمیل مارکتینگ
- استراتژیست دیجیتال مارکتیتنگ
و در آخر از ما بخوانید …
در این مقاله سعی کردیم شما را با دیجیتال مارکتینگ و حوزه فعالیت کاری این شغل آشنا کنیم. با گذشت روز ها روش های قدیمی جای خود را به روش های جدید داده است و هرچقدر جلو تر می رویم این روش ها گسترده تر و کاربردی تر می شوند. پس بهتر است هرچه زودتر با این حوزه آشنا شوید و کسب و کار خود را گسترش دهید. نظرات سازنده خود را با ما درمیان بگذارید.